roots3
Brengt folklore tot leven!

Nieuws


Openmonumentendagen Breda - Vrees en Vreugde
01 september 2019

Tijdens de Open Monumentendagen Breda brengen we een bijzonder programma "Vrees en Vreugde". Die gaat over bange momenten van Nederlanders en Polen, afscheid en nieuwe ontmoetingen en uiteindelijk vreugde. Vreugde waarin we mogen dansen wat we willen dansen en zijn wie we willen zijn.

Lees meer

Roots wederom op Manus van Alles
31 mei 2019

Voor Roots ondertussen een traditie: Het Manus van Alles Festival. Ieder jaar gaan we met veel plezier naar Maastricht om daar meestal met stralend weer een mooie indruk achter te laten. Met inmiddels een trouw publiek die ons telkens weer op komt zoeken. Een feestje voor jong en oud!

Lees meer

Tasting Roots - Jubileumvoorstelling
04 februari 2019

Vijf jaar Roots, vijf jaar passie voor dans geïnspireerd op tradities. De ene keer heel dicht bij de bron, de andere keer juist vrijelijk geïnterpreteerd. Dat doen we nu al vijf jaar, reden voor een bijzondere voorstelling.

Lees meer

Roots wederom op Manus van Alles Festival
10 januari 2018

Ook in 2018 zal Roots weer te zien zijn op het Manus van Alles Festival in Maastricht. Op 24 juni a.s. gaan we weer naar het zonnige zuiden!

Lees meer

Roots naar de Bodensee
10 januari 2018

In 2018 staat er een heuse tour op het programma en reizen we af naar Zuid-Duitsland om daar een voorstelling te verzorgen.

Lees meer

Nieuwjaarsconcert Cubrica in Amstelkerk
11 november 2017

Op zondag 7 januari treedt Roots op tijdens het nieuwjaarsconcert van Cubrica. Ensemble Cubrica is een Nederlands ensemble dat zich toelegt op Bulgaarse folkloremuziek. 

Lees meer

Optreden Mihai Scarlat Ensemble
11 november 2017

Naast de samenwerking met Chubrica staat er in 2018 nog een bijzondere voorstelling op het programma. Op 4 maart 2018 treden we op samen met het Mihai Scarlat Ensemble in het Muziekcentrum van de Omroep.

Lees meer

Donkere Dagen Dinershow
25 oktober 2017

Een bijzondere avond waarin we dans- en eetculturen samenbrengen in een avondvullende dinershow. 

Lees meer

Ben jij de nieuwe danser van Roots?
29 mei 2017

Roots Youth Folk Company is een dansgezelschap van jonge getalenteerde dansers. Het legt zich toe op folkloristische theaterdans. Voor onze jeugdgroep zijn we op zoek naar nieuw talent.

Lees meer

Roots op Manus van Alles festival
02 april 2017

Ook dit jaar is Roots weer te vinden op het Manus van Alles Festival. De 17e editie van het multiculturele festival Manus van Alles vindt plaats op zondag 25 juni.

Lees meer

Speed Up Slow Down
23 november 2016

Speed Up Slow Down is de nieuwste voorstelling van Roots Youth Folk Company. Onze jonge, getalenteerde dansers in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar presenteren een kleurrijke, wervelende show met dansen die hun oorsprong vinden in de Kaukasus, Egypte, Polen, Ierland en uiteraard ook Nederland.

Deze voorstelling wordt in iedere stad aangevuld met een gastoptreden van een lokale dansopleiding / demonstratiegroep.

Lees meer

Facebook